Πληροφορίες για Eπισκέπτες

Η Ομάδα Αστροφυσικής της Κρήτης έχει τη βάση της στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών στα νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου.

Οδηγίες Πρόσβασης

Η Πανεπιστημιούπολη βρίσκεται περίπου 8 χλμ. από το κέντρο του Ηρακλείου. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία από την πόλη ή το αεροδρόμιο προς το Πανεπιστήμιο (λεωφορείο αρ. 11, κατεύθυνση Πανεπιστήμιο/ΠΑΓΝΗ). Λεπτομερής χάρτης και οδηγίες πρόσβασης με αυτοκίνητο είναι διαθέσιμα από τις πληροφορίες για επισκέπτες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φυσικής.

Το Ηράκλειο συνδέεται με την Αθήνα με αρκετές καθημερινές απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines. Τη θερινή περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) υπάρχουν αρκετές απ’ ευθείας μισθωμένες πτήσεις (charter) μεταξύ διαφόρων Ευρωπαϊκών πόλεων και του Ηρακλείου.

Επιπλέον υπάρχει καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα με πλοία των εταιρών Μινωικές Γραμμές, ANEK lines και Superfast Ferries.

Διαμονή

Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στην πόλη του Ηρακλείου τα οποία προσφέρουν ειδικές τιμές σε επισκέπτες του Πανεπιστημίου. Ένας κατάλογος αυτών των ξενοδοχείων είναι διαθέσιμος σε αυτό το σύνδεσμο. Επιπλέον υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στη ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης τα οποία κυρίως λειτουργούν τη θερινή περίοδο.

Εστιατόρια

Στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος Φυσικής υπάρχει κυλικείο που προσφέρει μικρογεύματα. Επιπλέον υπάρχει ένα εστιατόριο σε μικρή απόσταση από το κτήριο το οποίο προσφέρει πλήρη γεύματα.

Η πόλη του Ηρακλείου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια με τοπική καθώς και διεθνή κουζίνα. Ένας κατάλογος από εστιατόρια που προτείνονται από δύο μέλη ΔΕΠ του Τμήματος βρίσκεται εδώ .