Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ομάδας Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η ομάδα μας μελετά ένα ευρύ φάσμα αστροφυσικών φαινομένων χρησιμοποιώντας παρατηρησιακά δεδομένα από επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια, καθώς και αναπτύσοντας θεωρητικές μεθόδους για την καταννόηση των παρατηρήσεων. Τα ερευνητικά μας ενδιαφέροντα περιλαβάνουν την Αστροφυσική συμπαγών αντικειμένων (αστρικές και υπερμαζικές μελανές οπές, αστέρες νετρονίων και λευκοί νάνοι), ιδιότητες και εξέλιξη των γαλαξιών, και τη συμπεριφορά της ύλης σε ακραίες συνθήκες στην γειτονιά συμπαγών αντικειμένων. Η ομάδα μας επίσης κατασκευάζει όργανα για Οπτική Αστρονομία και διαχειρίζεται το Αστροσκοπείο του Σκίνακα.

Νέα
  • 6 Μαρ. 2018 - Η Ετήσια Έκθεση που περιγράφει τις δραστηριότητες της ομάδας κατά το ημερολογιακό έτος 2017 είναι διαθέσιμη από τον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • 1 Δεκ. 2017 - Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Κώστα Τάσση ο οποίος εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.9 εκατομμυρίων ευρώ στα πλαίσια ενός ERC Consolidator Grant για την υλοποίηση του πρωτοποριακού πειράματος PASIPHAE.

Η ανάπτυξη αυτής της ιστοσελίδας υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης EU FP7-REGPOT 206469 (ASTROSPACE).